Terug naar overzicht

Blog "Katy in Caïro"

Go Girls

friday 29 dec 2023

Onze vrienden in Caïro, Seif Shaheen en Tilly Mulder, ontvangen ons en onze bezoekers altijd zeer hartelijk in hun huis. Zij hebben een hart van goud en hun project Go Girls, is ook voor ons een belangrijk project geworden. Tilly is geboren in Nederland en leeft en werkt in Egypte sinds 1974. Zij begon met schilderen, na haar bezoek aan Australië in 2007, geïnspireerd door de aboriginal art.

50% van de opbrengst van haar schilderijen gaat naar het Go Girls project : meisjes tussen 10 en 16 jaar worden in het rurale Egypte getraind in atletiek of voetbal. Onder impuls van haar echtgenoot Seif, in samenwerking met de Egyptian Athletics Federation, groeide dit initiatief uit tot de begeleiding van 400 meisjes in 27 centra in Egypte : Fayoum, Upper Egypt, Delta, Middle Egypt, near Caïro en in Northern Sinai.

Haar werk is voor mij altijd een inspiratie omdat Tilly zichzelf altijd vernieuwt, uitdaagt, nieuwe technieken gebruikt en Egypte toont op een manier die mooi en uniek is. In ons appartement hangen intussen al aardig wat schilderijen van haar. En intussen hebben ook al enkele bezoekers een mooi aandenken van Egypte in hun huis hangen. Met een warm gevoel dat zij Tilly en Seif steunen in hun passie voor dit mooi project.

Bezoek de website

Klik hier voor meer informatie.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×